Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ, ЕРГОТЕРАПІЯ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ».

15 лютого 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ, ЕРГОТЕРАПІЯ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ».

До участі у конференції долучились понад 80 провідних науковців у фізичній терапії, молоді вчені, студенти, викладачі та практикуючі фахівці у галузі охорони здоров’я.

З вітальними словами виступили запрошені гості:

Agata Michalska PhD – доктор філософії, доцент інституту фізіотерапії факультету медицини та наук про здоров’я, Університету Яна Кохановського, м. Кецьци, (Collegium Medicum, Jan Kochanowski University of Kielce, Poland).

Onose Raluca Mihaela PhD – доктор філософії, викладач факультету фізичного виховання та спорту Університету «Александру Іоан Куза» в Яссах (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”).

ЛАЗАРЄВА Олена Борисівна – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету фізичного виховання і спорту України.

БІЛЯНСЬКИЙ Олег Юрійович – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної терапії, ерготерапії Українського католицького університету.

ГРИЦЕНКО Світлана – Директор національних програм Фонду Віктора Пінчука.

АНДРІЙЧУК Ольга Ярославівна – доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії та ерготерапії, Волинського національного університету імені Лесі Українки.

БОГДАНОВСЬКА Надія Василівна – доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії Запорізького національного університету.

ЗВІРЯКА Олександр Миколайович – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, завідувач кафедри здоров’я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

На чотирьох секційних засіданнях були обговорені практично-орієнтовані та наукові дослідження сучасних технологій відновлення та збереження здоров’я; медико-біологічні та методологічні аспекти рухової активності у різних груп населення та спортсменів; ерготерапія в сучасній системі реабілітації; сучасні особливості роботи та розвитку фізичних терапевтів.

Активними учасниками були здобувачі вищої освіти та НПП кафедри фзичної реабілітації та медико-біологчних основ фізичного виховання.