Ефективність та інновації: презентація роботи стаціонарного реабілітаційного відділення й співпраця з Хотинською багатопрофільною лікарнею

02 квітня в Хотинській багатопрофільній лікарні відбулася презентація роботи стаціонарного реабілітаційного відділення, на яку було запрошено представників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – завідувача кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Евеліну Жигульову та доцента кафедри Руслана Бутова.

Генеральна директорка лікарні Тетяна Бринь провела огляд приміщень для гостей, розповіла про роботу відділення та умови, створені для пацієнтів.

«Перед відкриттям відділення ми провели капітальний ремонт та добудували частину для розміщення реабілітаційного залу, дотримуючись усіх вимог до безбар’єрності. Палати обладнані багатофункціональними ліжками та меблями, згідно з потребами наших пацієнтів. Особливу увагу приділено створенню інклюзивної палати для людей з апалічним синдромом, що включає все необхідне медичне обладнання та окремий санвузол», – розповіла пані Тетяна.

Андрій Дранчук поділився інформацією про етапи роботи, виконані для реалізації цього значущого для регіону проєкту. Він також наголосив на тому, що ефективна робота відділення стала можливою завдяки кваліфікованим кадрам, яких підготувала кафедра фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Університету Огієнка.

Під час зустрічі було підписано договір про співпрацю між Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка та Комунальним некомерційним підприємством «Хотинська багатопрофільна лікарня» Хотинської міської ради. Представники окреслили напрями та форми подальшої співпраці між закладами.

Наприкінці презентації Тетяна Бринь подякувала всім присутнім за підтримку й зазначила, що досягнуті успіхи стали можливими завдяки злагодженій роботі команди, яка була об’єднана спільною метою – створенням простору, призначеного передусім для забезпечення пацієнтів якісною та доступною реабілітаційною допомогою.