Відкрита лекція

29 березня 2024 року відбулась відкрита лекція завідувачки кафедри фізичної терапії та ерготерапії Українського Католицького Університету, кандидата наук з фізичного виховання та спорту зі спеціальності Фізична реабілітація, доцента Віри РОКОШЕВСЬКОЇ на тему «ПРАКТИЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ КЛІНІЧНОГО НАВЧАННЯ ФІЗИЧНИХ ТЕРАПЕВТІВ».

Віра Вікторівна Рокошевська детально зупинилась  на оцінюванні клінічної практики фізичних терапевтів, яка є основоположною складовою професійної освіти. Було розглянуто обов’язки клінічного супервізора, 18 результатів клінічного навчання, які згруповані у два розділи: професійна практика і менеджмент пацієнта/клієнта.

Співпраця науково-педагогічних працівників кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, здобувачів вищої освіти спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія з Українським Католицьким Університетом була започаткована у навесні 2018 року під час  практичного тренінгу Школи реабілітаційної медицини «Робота з клієнтом: оцінювання та встановлення цілей реабілітації», який проводився у Хмельницькому інституті соціальних технологій Університету «Україна». Наступною подією був тренінг Школи реабілітаційної медицини УКУ «Концептуальні основи фізичної терапії та ерготерапії в рамках філософії МКФ», який проводився в К-ПНУ 28 вересня 2018 року. Продовження професійного навчання НПП випускової кафедри та здобувачів ВО відбулось 1 березня 2019 року під час тренінгу «Складові діяльності фізичного терапевта та ерготерапевта у відновленні осіб із захворюваннями нервової системи» (м. Хмельницький).

Стати самостійним та компетентним клінічним фахівцем і є метою випускників усіх програм з підготовки фізичних терапевтів.