ЗАЛУЧЕННЯ ПРОФЕСІОНАЛІВ-ПРАКТИКІВ, РОБОТОДАВЦІВ ДО ПРОВЕДЕННЯ АУДИТОРНИХ ЗАНЯТЬ ПРИ ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ, ЕРГОТЕРАПІЇ

Представники роботодавців, які водночас є експертами-практиками у галузі 22 Охорона здоров’я та реабілітаційній сфері, приймають участь у реалізації освітньо-професійної програми «Фізична реабілітація» першого (бакалаврського) рівня та оцінюють навчальні плани підготовки щодо професійних компетентностей та рівня підготовки випускників спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія до професійної діяльності, зокрема через участь в освітньому процесі та залученні до проведення аудиторних занять.

Лонтковський Юрій Анатолійович – кандидат медичних наук, лікар-нейрохірург, дійсний член міжнародного професійного товариства AO Spine, директор медичного центру «MEDLON» (м. Кам’янець-Подільський) протягом багатьох років співпрацює з кафедрою фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання К-ПНУ.

Під керівництвом Юрія Анатолійовича Лонтковського у медичному центі надають реабілітаційні послуги випускники К-ПНУ спеціальності Фізична реабілітація/Фізична терапія, ерготерапія – Бутов Руслан , кандидат наук з фізичного виховання та спорту, фізичний терапевт, магістр; Чесановська Юлія, фізичний терапевт, магістр; Христофор Андрій, медичний брат з лікувального масажу та фізіотерапії; Лукановська Марія, фізичний терапевт, бакалавр.

У межах укладеного договору Медичний центр «MEDLON» надає здобувачам ВО спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія матеріально-технічну базу для

  • проведення аудиторних занять;
  • успішного проходження практики;
  • підготовки здобувачів ВО для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія».

Юрій Анатолійович активно долучається до роботи фахових конференцій та тренінгів, в тому числі до щорічної міжнародної конференції факультету фізичної культури К-ПНУ «Формування здорового способу життя студентської та учнівської молоді засобами освіти».

В черговий раз старший викладач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат медичних наук Лонтковський Ю.А. провів здобувачам вищої освіти спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія лекційне заняття, цього разу на тему «Методи оцінки та обстеження опорно-рухового апарату» з освітнього компоненту «Обстеження, методи оцінки та контролю у фізичній терапії, ерготерапії».

Здобувачі вищої освіти були активно залучені до дискусії, мали можливість задавати запитання лектору-практику, на які отримали ґрунтовні відповіді. Лекція була цікавою і корисною.

У розмові із завідувачем кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Жигульовою Е.О. при обговоренні питань щодо удосконалення реалізації ОП «Фізична реабілітація» Лонтковський Ю.А. наголосив на тому, що дієвою формою підвищення якості освіти та подолання розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівців є тісна співпраця професіоналів-практиків, роботодавців з К-ПНУ, оскільки роботодавці є тією складовою освітнього процесу, яка забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників.

Дякуємо Медичному центру «MEDLON» (м. Кам’янець-Подільський) в особі Лонтковського Юрія Анатолійовича за активну участь та підтримку в реалізації освітньо-професійної програми «Фізична реабілітація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Інформацію надано завідувачем кафедри Евеліною ЖИГУЛЬОВОЮ