Майстер-клас з розпису імбирних пряників

14 січня 2023 року у Гала Готелі відбулася дружня зустріч з дітьми, вивезеними з областей де ведуться бойові дії, у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між благодійною організацією «Благодійний фонд «СОС Штаб Громадянської Оборони» та Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка. За підтримки колективу кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання старший лаборант кафедри, магістр викладання педагогіки і методики у початковій школі Валентина ЧОРПІТА, в рамках цієї зустрічі, провела майстер-клас з розпису імбирних пряників для розвитку дрібної моторики дітей зі Сходу України.

Цікава розповідь про позитивний вплив меду, прянощів, що здавна використовуються на теренах нашої країни, традиції, дотримання санітарно-гігієнічних правил в оселях українців розширили кругозір школярів та викликали жваву дискусію.

До заходу було залучено близько 40 школярів, віком від 10 до 16 років, які із захопленням слухали про історію виникнення та різноманітні назви медового пряника, його поширення у Європі та Київській Русі, про користь і шкоду вживання такого печива та його класичний рецепт. У ході зустрічі розпис імбирних пряників, у формі будиночка, став підгрунтям психологічного комфорту, дружньої співпраці, веселощів та пустощів учасників заходу.

Інформацію надала старший лаборант кафедри ФР та МБОФВ
ВАЛЕНТИНАЧорпіта.