ПІДВИЩУЄМО ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ

10-11 листопада 2021 року завідувачка кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, доцент Евеліна Жигульова, доцент кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Вадим Зданюк взяли участь у міжнародній науковій конференції «Міжнародні дні фізичної терапії, ерготерапії, фізичної культури та спорту», проведену Навчально-науковим інститутом охорони здоров’я Національного університету водного господарства та природокористування.

Особливістю конференції в умовах пандемії COVID-19 була організація заходу у змішаній формі з використанням новітніх інтернет-технологій. Це дало змогу розширити коло учасників та залучити до проведення конференції представників багатьох освітніх та наукових організацій і установ. Зокрема, в міжнародному заході взяли участь представники Академії фізичного виховання та спорту ім. Є. Снядецкего (м. Гданськ, Польща), Поліського державного університету (м. Пінськ, Білорусь), Університету Миколая Коперника в Торуні (м. Торунь, Польща), Державного університету ім. В. Я. Брюсова (м. Єреван, Вірменія), Волинського національного університету ім. Лесі Українки, Буковинського державного медичного університету, Національного університету фізичного виховання і спорту України та багато інших.

Під час конференції зацікавленими сторонами обговорено багато перспективних напрямів фізичної терапії, презентовано доповіді та проведено майстер-класи в тематиці конференції.

Захід проведено у дружній доброзичливій атмосфері, що сприяло обміну науковими досягненнями у сфері фізичної терапї. В обговорені результатів роботи взяли активну  участь як модератори, так і доповідачі та учасники заходу. Саме це і дозволило визначити проблемні питання та перспективні напрями розвитку фізичної терапії та ерготерапії. Науковці підкреслили важливість залучення фахівців різних наукових напрямів для вирішення актуальних проблем сучасної  науки.