Позитивні емоції, хвилювання, нові знайомства: студенти спеціальності терапія та реабілітація діляться враженнями про перші тижні навчання

Для першокурсників розпочався новий 2023-2024 навчальний рік – рік нових викликів, нових перемог і нових відкриттів. Ми поспілкувалися зі студентами першого курсу різних спеціальностей, дізналися про їх враження та очікування від навчання в К-ПНУ. Про свої враження від перших днів навчання, труднощі та правила студентського життя розповіли першокурсники факультету фізичної культури.

Анна Нікітіна, студентка спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія (Фізична реабілітація) групи TR1-B23.

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

У перший день навчання, коли все ще багато речей було невідомо, викладачі та студенти К-ПНУ допомогли дізнатися про університет досить багато нової корисної інформації. Позитивні емоції у нас викликали привітальні слова наших викладачів. Перший тиждень навчання пройшов досить важко, але й цікаво. Знайомство з нашими одногрупниками, викладачами, ознайомлення з новими предметами. У перші дні було незвично навчатись 80 хвилин без перерви, адже раніше це були лише 45 хвилин. Перший тиждень навчання пройшов досить швидко. Ніби лише понеділок і перша пара, а тут вже п’ятниця і ти збираєш свої речі та їдеш додому.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Найважче, особисто для мене, було знайомитись зі своїми одногрупниками,  адже прийшовши в перший день я розгубилася: багато незнайомих людей у незнайомому середовищі. Але переборовши свій страх, я зробила перший крок… і познайомилась із цікавими, веселими, позитивними та такими різними людьми.

Які очікування від навчання в університеті?

Від навчання в університеті очікую побільше яскравих вражень, тренінгів та майстеркласів від професіоналів своєї справи, цікавих практичних занять та поменше «сухої теорії».

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

За майже два тижні навчання я зрозуміла декілька речей:

  1. Завжди треба уважно слухати викладача.
  2. Не сваритись зі старостою.
  3. На лекціях записувати лише основне.
  4. Не прогулювати пари.
  5. Завжди йти на навчання лише з позитивним настроєм.

Аліна Врублевська, студентка спеціальності студентка спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія (Фізична реабілітація).

Як Вас зустрів К-ПНУ?

Дуже привітно, тепло та щиро.

Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Навчання досить цікаве, дуже хороші викладачі, із якими максимально комфортно спілкуватися, чудово пояснюють матеріал.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Труднощів поки немає, лише пошуки аудиторій та опанування системи MOODLE.

Які очікування від навчання в університеті?

Очікую здобути хороші знання та навички для своєї спеціальності.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Найперше це те, що потрібно комунікувати з іншими студентами, знайомитись, вести активне студентське життя і не боятися демонструвати свої знання.