Продовжуємо співпрацю з Інклюзивно-ресурсними центрами Хмельницької області

Кафедрою фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання налагоджено тісні та дружні зв’язки з випускниками освітньої програми «Фізична реабілітація». На основі сформованої бази контактів з випускниками інформація про кар’єрний шлях фахівців реабілітаційної сфери та їх працевлаштування постійно відслідковуються та аналізуються гарантом ОП та викладачами кафедри.

Так, 31 січня 2023 року відбулась зустріч гаранта ОП Фізична реабілітація першого (бакалаврського) рівня, завідувача кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, доцента Евеліни Жигульової, кандидата наук з фізичного виховання та спорту  Руслана Бутова, кандидата психологічних наук Юлії Михальської з колективом Комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області в межах підписаного договору про співпрацю.

Директор ІРЦ, Ольга Марусій, фахівець (консультант), випускниця спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія, фізичний терапевт Оксана Базюк детально ознайомили науково-педагогічних працівників кафедри зі структурою, матеріально-технічною базою, кадровим забезпеченням центру, робота якого здійснюється з урахуванням особливостей психофізичного розвитку дітей.

Під час зустрічі учасники обговорювали питання підготовки фахівців з фізичної терапії, ерготерапії, які б відповідали сучасним вимогам, а також йшлося про змістовне наповнення освітньої програми першого бакалаврського рівня «Фізична реабілітація» за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія. Стейкхолдери зауважили, що зауваження до змісту та структури ОП відсутні, є рекомендація у межах викладання ОК «Реабілітаційні технології» розширити навчальний матеріал стосовно реабілітаційних технологій при вадах розвитку у дітей, оскільки, на сьогодні, проблема реабілітації та абілітації дітей з психомоторними розладами є вкрай актуальною.

Зустріч відбувалася в неформальній, дружній атмосфері живого спілкування та взаємного інтересу. Щиро дякуємо нашим партнерам за можливість спілкування та обміну думками.

Інформацію надано завідувачем кафедри Евеліною ЖИГУЛЬОВОЮ