Здобувачі вищої освіти спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія набувають соціальних навичок (soft skills)

Метою ОП Фізична реабілітація першого (бакалаврського) рівня є забезпечити підготовку висококваліфікованих фахівців в галузі охорони здоров’я, здобуття студентами компетенцій для розробки оздоровчих та реабілітаційних стратегій з метою покращення здоров’я, відновлення функціональних можливостей, адаптації осіб різного віку до умов оточуючого середовища.

03 листопада 2022 р. за участі здобувачів спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія та викладачів кафедри було проведено заняття для факультету «Здорового способу життя» Університету третього віку Кам’янець-Подільського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Турбота» на тему «Секрети активного довголіття».

У вступному слові кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання  Евеліна Жигульова розкрила старіння як закономірний біологічний процес.

 

Кандидат медичних наук, доцент кафедри Валерій Молєв  презентував учасникам заняття анатомічні особливості будови головного та спинного мозку людини.

Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач кафедри Руслан Бутрв спільно із здобувачем ВО спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія 1 курсу Василем Стремінським провели тренінг «Терапевтичні вправи при функціональних порушеннях хребта».

Магістрантка спеціальності 227 Фізична терапія ерготерапія Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Катерина Хомовська провела тренінг «Щось із пам’яттю моєю сталось…».

Активну участь у підготовці та проведенні заняття для людей похилого віку взяли здобувачі вищої освіти Діана Боднарчук, Остап Малець та Тарас Савич.

Така позааудиторна робота здобувачів ВО у співпраці із науково-педагогічними працівниками сприяє здобуттю студентами компетенцій для розробки оздоровчих та реабілітаційних стратегій, а також формує у майбутніх фахівців soft skills, зокрема, навички комунікації, лідерство, здатність брати на себе відповідальність і працювати в критичних умовах, уміння вирішувати конфлікти, працювати в команді, управляти своїм часом, здатність логічно і системно мислити, креативність та ін.

Інформацію надано завідувачем кафедри Евеліною ЖИГУЛЬОВОЮ