Міжнародне підвищення кваліфікації з академічної доброчесності

З 14.02. 2022 р. по 21.02.2022 р. доктор медичних наук, професор кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання К-ПНУ ім. Івана Огієнка, членкиня Президії Українського Клубу Панкреатологів – Христич Тамара Миколаївна та кандидат педагогічних наук, доцент, фізичний терапевт Зданюк Вадим Володимирович прийняли участь в онлайн-вебінарі за Програмою міжнародного підвищення кваліфікації «Академічна доброчесність при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD) в країнах Європейського союзу та Україні» (обсягом 1,5 кредити ЄКТС).

Мета заходу – звернути увагу освітян на питання впровадження академічної доброчесності у закладах вищої освіти України та актуальні аспекти Європейського досвіду дотримання академічної доброчесності при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD).

Проведено опрацювання учасниками вебінару навчальних матеріалів з тем:

№1 Академічна доброчесність при підготовці магістрів в Україні.

№2 Сучасні світові стандарти академічного письма: від теорії до практики (з урахуванням вимог провідних світових видавництв та університетів).

№3 Ефективні політики академічної доброчесності при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії в Україні.

№4 Академічна доброчесність та навички якісного академічного письма як важливі компетентності здобувачів вищої освіти.

Очікувані результати програми підвищення кваліфікації наукових, науково-педагогічних працівників та працівників освітніх закладів: учасники розвинуть професійні компетентності, набудуть нових навичок комунікації та зможуть познайомитися з досвідом роботи колег із різних регіонів України та держав Європейського Союзу щодо використання положень академічної доброчесності в освітньому процесі. Набуті знання допоможуть розширити спектр навчальних інструментів, які можна використовувати в освітній діяльності. Набуті компетентності допоможуть побудувати власну траєкторію роботи зі студентами магістрати та здобувачами доктора філософії (PhD) використовуючи сучасні онлайн-методи та прийоми розвитку креативного, критичного та логічного мислення

Організатори міжнародного підвищення кваліфікації – Instytut BadawczoRozwojowy Lubelskiego Parku NaukowoTechnologicznego (Lublin, Polska) та International Educators and Scholars Foundation (IESF).