«ПРОГРАМИ МЕД ГАРАНТІЙ 2023» У СФЕРІ РЕАБІЛІТАЦІЇ

06 вересня 2022 року  завідувачка кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, гарант освітньої програми Фізична реабілітація, доцент Евеліна Жигульова взяла участь у спільній зустрічі із фахівцями з реабілітації Всеукраїнської Асоціації Фізичної Медицини, Реабілітації і Курортології (ВАФК), яка відбулась в Інституті медицини праці ім. Ю.І. Кундієва НАМН України.

Одним з основних питань, яке обговорювалось, були пакети з реабілітації у проєкті Програми медичних гарантій на 2023 рік.

Під час обговорення пакетів з реабілітації учасники зустрічі одностайно підтримали оплату послуг з реабілітації у проєкті Програми медичних гарантій і висловили фахову думку щодо підвищення ефективності таких послуг.

Адже, від якості реабілітації залежатиме якість подальшого життя людей з ампутаціями, після поранень, а також після інсультів, інфарктів тощо.

 Серед думок фахівців:

-вимоги до надавачів реабілітаційних послуг повинні  бути окремими для дітей і дорослих, оскільки матеріально-технічно оснащення для надання таких реабілітаційних послуг суттєво відрізняється;

-вимоги до фахівців надавачів реабілітаційних послуг  доцільно переглянути, зокрема щодо кількості фізіотерапевтів, оскільки на сьогодні багато закладів охорони здоров’я відчувають дефіцит кадрів цієї спеціальності, а потреба у реабілітації невпинно зростає;

-доцільно переглянути надання послуг з реабілітації в амбулаторних умовах з метою забезпечення доступності та ефективності такої реабілатації.

Реабілітація – довгий і складний процес, який потребує обґрунтуваних та виважених вимог, а головне – висококваліфікованих кадрів!

Інформацію надано завідувачем кафедри Евеліною ЖИГУЛЬОВОЮ