«Заннятєва перспектива на здоров’я у професійній підготовці та діяльності у ерготерапії»

21-22 жовтня 2021 року завідувачка кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, доцент Евеліна Жигульова взяла участь у Третій міжнародній науково-практичній конференції «Заннятєва перспектива на здоров’я у професійній підготовці та діяльності у ерготерапії». У якості слухачів до он-лайн виступів відомих лекторів, практиків, науковців долучились здобувачі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія першого та другого рівнів вищої освіти, науково-педагогічні працівники випускової кафедри. Спільнотою здобувачів та викладачів проведено два насичених професійно орієнтованою інформацією робочих дні конференції: 46 спікерів з 10 країн світу, 2 плідних і насичених дня і у результаті – нове натхнення для продовження розвитку ерготерапії в Україні!

Партнерами міжнародної науково-практичної конференції «Заннятєва перспектива на здоров’я у професійній підготовці та діяльності у ерготерапії» виступили Всесвітня Фередація Ерготерапевтів World Federation of Occupational Therapists (WFOT), Європейська Мережа Ерготерапії у Вищій Освіті (European Network of Occupational Therapy in Higher Education (ENOTHE), Університет VIVES (Бельгія), P.Porto (Португалія) та інші організації.

Основні враження від Пленарних та Секційних засідань:

  • Ольга Мангушева, Голова Українського товариства ерготерапевтів окреслила основні положення заняттєвої перспективи на здоров’я як “лінзи”, крізь яку ерготерапевти повинні бачити клієнта та власну професійну діяльність, уможливлюючи багатогранне, цікаве та щасливе життя для наших клієнтів незалежно від функціональних можливостей.
  • Саманта Шанн, Президент Всесвітньої Федерації Ерготерапевтів WFOT привітала учасників конференції від імені світової спільноти ерготерапевтів та підбадьорила нас продовжувати розвивати свою унікальну УКРАЇНСЬКУ ерготерапію спільними зусиллями. “Якщо хочете йти швидко, йдіть наодинці. Якщо хочете йти далеко, йдіть разом.”
  • Проф.Домінік Ван Де Велде розповів про актуальне наукове дослідження щодо впливу локдауну Covid-19 на заняттєву активність бельгійців. Результати підтверджують аксіому ерготерапії: участь у значущих заняттях впливає на здоров’я людей.
  • Доповіді спікерів стосувалися різних аспектів заняттєвої активності та участі.
  • Президент Європейської Мережі Ерготерапії у Вищій Освіті (ЕNOTHE) Coемітро Поербодіпоеро розповів про цю важливу мережу у сфері освіти, актуальні напрямки освіти ерготерапії у Європі, пріоритети навчальної клінічної практики, і запросив до співпраці з українськими навчальними закладами.
  • Колеги з Бельгії та Південної Африки ділилися досвідом організації студентської практики і міжнародної співпраці.

І ще багато корисної інформації.