Засідання кафедри

08 травня 2020 року відбулось чергове дистанційне засідання кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання. Серед питань порядку денного обговорювались підсумки виробничої реабілітаційної практики здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня  спеціальності 227 Фізична реабілітація заочної форми навчання, захист результатів якої відбувся у дистанційному форматі 05 травня 2020 р.

Виробнича реабілітаційна практика є одним із засобів забезпечення ефективності та якості підготовки майбутніх фахівців із відновлення здоров’я людини. Вона формує у здобувачів вищої освіти уміння самостійно розробляти програми фізичної реабілітації, комплекси фізичних вправ, добирати фізичні засоби впливу на організм людини в процесі реабілітаційних заходів у реабілітаційних центрах та спеціалізованих навчальних закладах, перевіряти їх ефективність і вносити корективи у їх зміст. Загальне керівництво виробничою реабілітаційною практикою здійснювала завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання доцент Е.О. Жигульова, безпосереднім керівником практики від кафедри було призначено доцента В.В. Зданюка.

У своїх виступах студенти висловили рекомендації щодо доцільності збільшення терміну виробничої реабілітаційної практики у подальшому та запровадження навчально-організаційної практику на молодших курсах з метою отримання уявлення про майбутню професію та ознайомлення з організацією роботи закладів активної реабілітації інвалідів, реабілітаційних центрів різних типів, відділень реабілітації в лікарнях, амбулаторіях та ін.

Евеліна Олександрівна Жигульова, гарант ОПП Фізична реабілітація, під час заключного виступу на захисті практики здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня спеціальності 227 Фізична реабілітація заочної форми навчання запевнила студентів у реалізації висловлених пропозицій, оскільки оновлення освітньо-професійної програми вже передбачило зміни у проходженні виробничих практик студентами спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія.