II Міжнародний науково-спортивний конгрес студентів та молодих вчених

24 квітня 2020 року завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент Евеліна Жигульова, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач кафедри Руслан Бутов, кандидат педагогічних наук, доцент Андрій Заікін взяли участь у II Міжнародному науково-спортивному конгресі студентів та молодих вчених «Актуальні питання фізичної культури, спорту та ерготерапії», який проводився в дистанційному режимі в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Викладачі кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання та студенти спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія вже вдруге долучаються до такого поважного науково-практичного заходу.

Молодіжну спільноту студентства факультету фізичної культури представляли майбутні фізичні терапевти: Катерина Хомовська (студентка 3 курсу), Олександр Гура (студент 2 курсу) та Наталія Рибак (студентка 2 курсу).

З вітальним словом до присутніх на відеоконференції звернувся ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин, декан факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Ярослав Зорій, перший проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету фізичного виховання і спорту України Мирослав Дутчак, декан факультету фізичної культури і спорту Ясського університету ім А.І. Куза Beatrice-Aurella Abalasei.

Вітання організаторам, учасникам та гостям конгресу від колективу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на Пленарному засіданні виголосила завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент Евеліна Жигульова.

Катерина Хомовська, Олександр Гура та Наталія Рибак презентували  наукові доповіді у рамках роботи секційного засідання «Теоретико-методологічні основи професійної підготовки фахівців з фізичної терапії та ерготерапії. Проблеми формування здорового способу життя та безпеки життєдіяльності», модератором якого були професор Лідія Доцюк та доцент Евеліна Жигульова. Молоді науковці скористались чудовою нагодою для дискусії в колі однодумців.

Висловлюємо щиру подяку організаторам, нашим найближчим сусідам та друзям, колегам з Чернівецького національному університеті імені Юрія Федьковича за надану можливість обмінятися результатами наукових досліджень, практичним досвідом та інноваціями.

ЕВЕЛІНА ЖИГУЛЬОВА, завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання