Освітній семінар

Формування професійних компетентностей здобувачів вищої освіти

спеціальності 227 Фізична реабілітація /227 Фізична терапія, ерготерапія

Інсульт є, був і залишається одним з основних захворювань, що потребує об’єднання зусиль урядових та громадських організацій, професійних асоціацій, об’єднань пацієнтів та широких верств населення. Тому 20 лютого 2020 року завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, гарант освітньої програми «Фізична реабілітація», доцент Евеліна Жигульова, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач Руслан Бутов, кандидат медичних наук, доцент Валерій Молєв, кандидат педагогнічних наук, доцент Андрій Заікін, кандидат медичних наук, доцент Анатолій Михальський та здобувачі вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка спеціальності 227 Фізична реабілітація/227 Фізична терапія, ерготерапія взяли участь у спеціалізованому семінарі «Інсульт: для всіх кого це стосується» в рамках Всеукраїнської освітньої програми Української асоціації боротьби з інсультом «Подолаємо інсульт разом!», який відбувся у Хмельницькому колегіумі ім. Володимира Козубняка.

Відомо, що наслідком інсульту може бути не тільки смерть, а й стійкі неврологічні порушення, неврологічний дефіцит, тому інсульт часто є причиною інвалідності з потребою у сторонній допомозі. Томсу інсульт – проблема, яка потребує уваги багатьох  заінтересованих сторін, лікарів різних спеціальностей та інших професіоналів, в першу чергу фізичних реабілітологів та фізичних терапевтів, ерготерапевтів. Фахівці Української Асоціації боротьби з інсультом розповідали та демонстрували на практиці, як надавати допомогу хворим в умовах стаціонару і вдома. Марина Гуляєва, директор Української асоціації боротьби з інсультом, ознайомила учасників семінару з Планом дій, запропонованим експертами ESO-EAST щодо інсульту в Європі 2018–2030 рр., які належить виконати європейським країнам за цей період.

Освітній семінар з професійного зростання прослухали студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти – Коритник Василь, Комарницький Володимир, Скоб`як Назар, Вернигора Ольга, Рибак Наталія, Гура Олександр, Заярнюк Оксана, Гусар Валентин, Граболуз Анастасія, Дмитрук Дарина, Слободянюк Юлія, Хомовська Катерина, Скіпальська Романа та здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня – Михальська Юлія та Моргун Вадим.

Завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Евеліна Жигульова.