Стипендія Президента України

Наказ про призначення академічних стипендій Президента України студентам Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на ІІ семестр 2018/2019 навчального року.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15 квітня 2019 № 485 «Про призначення академічних стипендій Президента України студентам закладів вищої освіти на ІІ семестр2018/2019 навчального року» призначено академічну стипендію Президента України Хомовській Катерині Олександрівні.

Хомовська Катерина Олександрівна, студентка 2 курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка свідомо та відповідально обрала свій професійний шлях з метою становлення в суспільстві принципів демократії, справедливості та рівності.

Катерина з дитинства займалась хореографією, тому вважала, що фізична активність, здійснюючи свій внесок у загальне здоров’я нації, має покращувати якість життя людини. Зважаючи на усвідомлення студенткою цінностей вільного демократичного суспільства, прагне формувати активну громадянську позицію молоді через виступи на офіційних та благодійних концертах до державних свят, пам’ятних днів, вшанування історичних подій України (учасник театру-студії сучасного танцю «Абра», м. Кам’янець-Подільський).

Як майбутній фізичний терапевт Хомовська К. О. сприяє створенню активного професійного середовища серед студентів університету. Займається науково-дослідницькою роботою, є членом наукової студентської проблемної групи «Медико-біологічне обґрунтування відновлення та ефективні методи контролю за функціональним станом організму осіб, які мають органічні та функціональні порушення» (науковий керівник – кандидат біологічних наук, доцент Жигульова Евеліна Олександрівна), систематично бере участь у науково-практичних заходах різного рівня з питань оздоровлення та реабілітації різних груп населення.

Науковий пошук Катерини відзначений грамотами та сертифікатами різних відомств та установ як на місцевому, так і на всеукраїнському рівнях. Вона є автором трьох одноосібних та двох у співавторстві з науковим керівником публікацій в галузі охорони здоров’я:

  1. Хомовська К.О. Проблеми з пам’яттю: прийоми успішного запам’ятовування. Збірник наукових праць студентів та магістрантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Кам’янець-Подільський: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. 2018. Випуск 12. (подано до друку).
  2. Хомовська К.О. Вплив занять аквааеробікою на перебіг вагітності. Матеріали V Всеукраїнської студентської наукової Інтернет-конференції (в рамках XVIІI Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура, спорт та здоров’я: стан, проблеми та перспективи») (Харків, 14 грудня 2018 р.). Харків: ХДАФК, 2018. С. 111-113. Режим доступу: http://journals.uran.ua/ksapc_
  3. Хомовська К. Інвалідність дітей як проблема відновної медицини. Збірник наукових праць студентів та магістрантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Кам’янець-Подільський: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. 2019. Випуск 13. (подано до друку).
  4. Жигульова Е.О., Хомовська К.О. Аквааеробіка як форма ЛФК в пренатальній підготовці вагітних до пологів. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура і спорт: досвід та перспективи» (м. Чернівці, 4-5- квітня). Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2019. С.85-87.
  5. Жигульова Е.О., Хомовська К.О. Аквааеробіка як засіб реабілітаційного процесу у підготовці вагітних до пологів. Збірник статей V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні проблеми медико-біологічного забезпечення фізичної культури, спорту та фізичної реабілітації» (м. Харків, 25-26 квітня). Харків: ХДАФК, 2019. С.190-196.

За період навчання в університеті (2017-2019 рр.) брала участь у наукових конференціях студентів і магістрантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з доповідями на теми «Проблеми з пам’яттю: прийоми успішного запам’ятовування», «Інвалідність дітей як проблема відновної медицини», за результатами підсумків яких отримала грамоти за перші місця у науково-дослідній роботі серед студентів.

У межах роботи VІІI Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура, спорт та здоров’я: стан, проблеми та перспективи» брала участь у V Всеукраїнській студентській науковій інтернет-конференції та виступала з доповіддю на тему «Вплив занять аквааеробікою на перебіг вагітності» (Харків, 14 грудня 2018 р.).

Долучилася до наукової спільноти участю у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Фізична культура і спорт: досвід та перспективи», яка проходила у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (Чернівці, 4-5- квітня, 2019 р.).

У колі її наукових інтересів питання здорового способу життя, відповідального батьківства, репродуктивного здоров’я молоді, фізичної терапії при різних захворюваннях.

З метою утвердження та захисту прав і свобод людини та громадянина брала участь у практичних тренінгах, проведених «Школою реабілітаційної медицини» Українського Католицького Університету та отримала сертифікати учасника тренінгів:

  1. «Концептуальні основи фізичної терапії та ерготерапії в рамках філософії МКФ» (28 вересня 2018 р., на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, кафедра фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання).
  2. «Складові діяльності фізичного терапевта та ерготерапевта у відновленні осіб із захворюваннями нервової системи» (1 березня 2019 р., на базі Хмельницького національного університету, кафедра фізичної терапії, ерготерапії).

Активна громадянська позиція з утвердження ідеалів та цінностей Революції Гідності також реалізована Катериною через участь в організації та проведенні фіторелаксу для учасників І Міжнародної наукової конференції «Педагогічні та соціальні аспекти фізичного виховання та фізичної терапії», (м. Кам’янець-Подільський, КПНУ імені Івана Огієнка, факультет фізичної культури, 2-3 травня 2018 року).

Національно-свідома громадянська позиція Катерини Хомовської через пропаганду здорового способу життя серед молоді, формування культури здоров’я населення та участь у реабілітаційному процесі людей різних вікових, професійних та нозологічних груп сприятиме формуванню активного та відповідального громадянина з високим почуттям власної гідності, готовністю до виконання громадянських обов’язків.

Жигульова Евеліна Олександрівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, науковий керівник наукової студентської проблемної групи «Медико-біологічне обґрунтування відновлення та ефективні методи контролю за функціональним станом організму осіб, які мають органічні та функціональні порушення».

Стипендія Президента України